نمايشگاه مجازى

ورود اعضاء به سايت

پيوندها

پورتال خانه صنعت، معدن و تجارت استان گلستان >> شعار سال تلنگری بر دولتمردان است/ اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود
شعار سال تلنگری بر دولتمردان است/ اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود

شعار سال تلنگری بر دولتمردان است/ اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با تاکید بر اینکه دولت باید تصمیمـ‌سازی در سطح کلـان داشته امور اقتصادی را به بخش خصوصی واگذار کند، گفت: شعار سال تلنگری به مدیران دولتی و تصمیمـ گیران در سطح کلـان کشور است‌

هامان‌هـاشمی در گفتگو با ماهنامه باغبانی نامگذاری سال جهش تولید با مشارکت مردمـ را انتخاب بسیار مناسبی در شرایط اقتصاد فعلی کشور عنوان کرد و افزود: شعار سال انتخاب خوبی است چون تلنگری برای مدیران دولتی و تصمیمـ گیران سطح کلـان به شمار میرود.

وی معتقد است: مشارکت مردمـ در تصمیمـ سازی امور و بخش خصوصی، کوچک شدن دولت را به همراه دارد.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران اضافه کرد: واگذاری کارها به بخش خصوصی باعث کاهش هزینه‌های دولتی می‌شود ضمن اینکه دولت همـ به نقش نظارتی خودش برمی‌گردد و جای دخالت در امور اقتصادی، تمرکزش بر روی همین موضوع خواهد بود.

عضو اتاق بازرگانی گرگان با بیان اینکه مردمـ و آحاد جامعه در حوزه اقتصاد در دو بخش تعریف می‌شوند، افزود: یک بخش مردمـ لـایه‌های عمومی جامعه است که باید برای آنها مصرف کالـای باکیفیت ایرانی فرهنگ سازی شود چراکه این به رونق چرخه تولید و ایجاد اشتغال کمک می‌کند و از طرفی آحاد جامعه باید نقش آفرینی بیشتری در این زمینه داشته باشند.

هاشمی خاطرنشان کرد: بخش دیگری از بدنه جامعه کشاورزان، تولید کنندگان و صنعتگران هستند که تخصص و سرمایه آنها درگیر این حوزه است بنابراین انگیزه مضاعفی در این بخش دارند تا پای کارشان بایستند.

وی با بیان اینکه حاکمیت هر چه از این بخش بیشتر حمایت کند تولیدکنندگان و صنعتگران کارشان را به بهترین شکل ممکن انجامـ خواهند داد، افزود: دولت باید تصمیمـ‌سازی در سطح کلـان داشته باشد.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران از تصمیمات خلق الساعه دولت به عنوان یک چالش جدی در تولید و اقتصاد یاد کرد و گفت: تحریمـ‌هـای خارجی همیشه بوده اما مشکل کنونی ما، تحریمـ‌های داخلی و بخش‌نامه‌های خلق الساعه، بیبرنامگی‌های اقتصادی، عدمـ برنامه ریزی و مواردی از این دست است.

وی تصریح کرد: معمولـا وزارت جهاد کشاورزی نظرات تولید کنندگان و صنعتگران و بازرگانان این حوزه را جویا نمی شود، در صورتی که اگر دولت حداکثر استفاده را از نظرات افراد فعال در این بخش بگیرد، کمتر دچار مشکلـات خواهد شد.

هاشمی با بیان اینکه در سنوات گذشته صادرات در هیچیک از مبانی اقتصادی کشور و البته سیاست گذاری‌هـا در اولویت نبوده، گقت: در طول این سال‌هـا رویکرد دولت‌هـا متاسفانه صادرات محور نبوده بر همین اساس تصمیماتی که اخذ می‌شود معمولـاً بدون در نظر گرفتن فضای تجاری است.

وی معتقد است: بیش از 70 درصد قانون فضای کسب و کار اجرا نشده و باید قوانین حتما ضمانت اجرایی پیدا کند. تولیدکننده در شرایط فعلی کشورمان مانند رزمندگان دوران دفاع مقدس تلـاش میکند و جهادگران صحنه اقتصاد همان تولیدکنندگان هستند.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران در ادامه به رفع تعهد ارزی و مشکلـاتی که در برگشت ارز حاصل از صادرات گریبان صادرکننده را گرفته است، اشاره کرد و گفت: صادرکننده از اینکه ارز حاصل از صادرات خود را ارزان‌تر از نرخ بازار ارائه دهد، گلـایه‌مند است. علت اصلی عدمـ رفع تعهد ارزی نیز همین مسئله تفاوت نرخ فروش ارز با بازار آزاد است.

وی تاکید کرد: یکی از پیشنهادات برای رفع این مشکلـات این است که دولت ارز حاصل از صادرات را آزاد بگذارد و برای واردات به تخصیص ارز بپردازد.

هاشمی معتقد است:  نباید ارز حاصل از صادرات زعفران، پسته و دیگر کالـاهای کشاورزی و صنعتی را از صادرکننده ارزان‌تر بخریمـ و به واردکننده بدهیمـ. اگر دولت به دنبال کنترل قیمت ارز است، این روش، راه صحیحی نیست.

وی در خاتمه یادآور شد: پیشنهاد ما این است که تجارت و خرید و فروش و قیمت ارز آزاد باشد تا رانت‌ قلم­های مسئولین از بین برود.

 

خانه صنعت، معدن و تجارت استان گلستان © 2018
صفـحـه اول | معرفى | ارتباط با ما | طراحى و پشتيبانى: شركت شبكه نگاه          استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.
فروشگاه اینترنتی